Nacionalinė karjeros savaitė 2017

Lapkričio 20 – 24 dienomis Kauno Jono Basanavičiaus gimnazija prisijungė prie prezidentės D. Grybauskaitės globojamos „Nacionalinės karjeros savaitės 2017“.

Gimnazijoje mokiniai susitiko su ekonomiste, mokslininke, VDU daktare, šios gimnazijos absolvente, Jone Kalendiene, kuri IV-tų klasių mokinius kvietė diskutuoti apie pasaulinės ekonomikos iššūkius, ateities prognozes Lietuvai ir pasauliui, o taip pat pasakojo apie socialinių mokslų tyrėjo bei dėstytojo darbą.

Taipogi gimnazistams paskaitą skaitė "Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorius, Lietuvos muzikos ir teatro bei vienos prestižiškiausių Londono vaidybos mokyklų "East 15 Acting school" absolventas - Andrius Gaučas. Mokiniai turėjo galimybę diskutuoti su aktoriumi aktorystės tematika, aptarti studijas Lietuvos teatro ir muzikos akademijoje, o taip pat klausti klausimų susijusių su egzaminais, studijomis.

Keletas mokinių atsiliepimų:

„Į klausimus Andrius atsakinėjo nuoširdžiai, su mumis kalbėjo kaip su draugais“;

„Andrius prikaustė kiekvieno mokinio dėmesį, paskatino pasitempti, pažiūrėti į mokslus kitu kampu bei beatodairiškai siekti savo užsibrėžtų tikslų“;

„Patiko nuoširdus ir jaunatviškas informacijos pateikimas bei sukurta atmosfera!“

Toliau mokiniai tęsė pažintį su profesijomis Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre, kur turėjo galimybę iš arti daugiau sužinoti ir išmėginti maisto pramonės darbuotojo, konditerio, virėjo profesijas.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į gimnaziją
  • ELEKTRONINIS DIENYNAS
  • TĖVAMS
  • MOKINIAMS