Pamatyk. Paklausk. Padėk

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) sveikatos apibrėžime viena iš pagrindinių sudedamųjų yra psichikos sveikata. Nes tai pagrindinis kriterijus, kuris atspindi žmogaus gerovę ir efektyvų mūsų visų funkcionavimą.

Gera psichinė sveikata mums leidžia džiaugtis ir pasitikėti savimi, būti aktyviems, nuveikti tai, ko trokštame.

Kauno miesto mokyklos tradiciškai prisijungė prie iniciatyvos minėti Pasaulinę psichikos sveikatos dieną, kurios tema „Pamatyk. Paklausk. Padėk“.

Kauno Jono Basanavičiaus gimnazijoje buvo surengta akcija, kurios metu mokyklos bendruomenė aktyviai matavosi savo nuotaiką. Tądien linksmiausių ir ramiausių buvo daugiausiai. Visi akcijoje dalyvavę asmenys taip pat buvo kviečiami pasiimti ir po „Laimės piliulę“, t.y. tai, ko trūksta dotuoju momentu: laimės, džiaugsmo, juoko, nusiraminimo, meilės, sumažinti stresą. Kiekvienas žinome, kaip sunku kartais būna svišreikšti savo tikruosius jausmus, priimti tai, kad viena ar kita mums trūksta (jaustis laimingu, būti atviru, svajoti, išsakyti savo nuomonę, tikėti, klysti, kartais būti liūdnu ar supykusiu,...), todėl saugodami save labiau domimės aplinkiniais, jiems patarinėjame.

Džiugu stebėti, jog mūsų visuomenėje, ypatingai jaunų žmonių tarpe, mažėja stigma kreiptis į psichologą, spręsti skaudžius patyrimus, kad tarp psichikos sutrikimo ir „jam kažkas negerai su galva“ nebededamas lygybės ženklas.

Todėl akcijos organizatoriai nori palinkėti, jog norint stipresnės psichikos sveikatos pradėtume nuo savęs - pastebėtume ir dėkotume už mažus pasaulio stebuklus, priežastis, kurios praturtina mūsų gyvenimą: pageltusį klevo lapą, kolegos ištartą labas rytas, šildančią arbatą ant stalo, galimybę juoktis iki ašarų, įgyti išsilavinimą, paskambinti mamai ir pasakyti, kaip ją mylim,... .

Todėl Duok tai, ką GALI. Imk tai, ko Tau REIKIA. Nes norint pokyčių viskas prasideda nuo mūsų pačių.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į gimnaziją
  • ELEKTRONINIS DIENYNAS
  • TĖVAMS
  • MOKINIAMS