ECO AURA - verslo pradžia mokyklos suole.

  • Paskelbė : Egidijus Maceika
  • Paskelbta: 2021-01-06

Gimnazijoje per ekonomikos pamokas mokiniai kuria verslus, pagal Lietuvos Junior Achievement mokinių mokomąją programą. Šiais metais labai džiaugiamės pristatydami Skaistės Jankauskaitės verslo idėją ECO AURA. Šis projektas labai svarbus mums visiems, nes visai netikėtai prie projekto įgyvendinimo prisidėjo verslininkai iš Lietuvos, bei Vokietijos. Vokietijos pakavimo kompanija CORPACK (www.corpack.de) sužinojus, kad taros kosmetikai, reikia mokinių verslumo projektui, net neprašius išsiuntė 200vnt nemokamai.

Paskaitykite ką apie idėją ir jos įgyvendinimo etapus rašo pati Skaistė:

Pati idėja kilo prasidėjus pirmai pandemijos bangai, kuomet buvo masiškai išperkami dezinfekciniai skysčiai. Man asmeniškai rankos išsausėdavo nuo pastovaus dezinfekcinio skysčio naudojimo, vis reikėdavo maitinti rankų kremu. Tekdavo nešiotis papildomai kelias, daug vietos užimančias pakuotes. Tad mąsčiau, kodėl negali būti vienoje pakuotėje ir dezinfekcinis gelis ir rankų kremas, bet abejojau ar realu ir nutylėjau šią idėją. Prasidėjus antrajai bangai išsakiau savo idėją ekonomikos mokytojai Giedrei Motejūnienei, kuri mane paskatino ir su dideliu palaikymu padėjo mano idėją įgyvendinti.

Galiu prisipažinti, jog ši idėja vos nenuėjo veltui, nes nesisekė rasti tokios kokios norėjau pakuotės, svarstėme kitas galimybes.

Man nesinorėjo tiesiog taip imti ir mesti šios idėjos, todėl kartą, pabudus 3 val nakties pasakiau sau: "aš turiu rasti, turiu siekti to ko noriu, svarbu pasitikėti savimi bei savo jėgomis ir tikėti, jog pavyks". Taip save skatindama nepasiduoti ir nepalūžti pagaliau radau ko ieškojau. Pasakiau mokytojai Giedrei ir tuoj pat parašėme tekėjams Vokietijoje ( CORPACK), kurie mus paremė. Jų dėka turėjome pamatą daryti viską toliau. Tuomet galvojome, kad reikia ekologiško kremo ir dezinfekcinio gelio, mums padėjo ,, Žali burtai " įkūrėja Rūta Malkutė, kuriai labai patiko ši mintis. Ji pagamino mums nuostabų, natūralių eterinių aliejų pripildytą kremą bei dezinfekcinį gelį. Liko tik etiketės gamyba.  ,, Balt Core" ten dirbanti Inga Kindurienė- tai firma, kuri daro geriausios kokybės lipdukus ir padaro tai greitai.

Produktas naujas, ateityje planuojame tobulinti etiketės dizainą bei pasiūlyti didesnę kvapų įvairovę. Savo darbu džiaugiamės ir aš ir mano mokytoja Giedrė.

Savo užsispyrimu neleidau pamiršti ar atidėti šios idėjos įgyvendinimo, vis klausdavau ir klausdavau, rašydavau ir rašydavau tiekėjams, ir pagaliau turime tai ko norėjome.

Jei tik turi šaunią idėją ir noro - daryk,  nes kas kitas padarys jei ne tu? Tikėk, jei nepavyks iš pirmo karto, nenuleisk rankų, svarbu tvirtai laikytis savo idėjos ir ją puoselėti.

Jums siūlome dezinfekcinį gelį bei rankų kremą vienoje nedidelėje pakuotėje. Kadangi  nereikia kelių atskirų pakuočių,  tausojame aplinką. Dėl pakuotės nedidelio dydžio nekyla jokių problemų laikyti ją tiek rankinėje, tiek kišenėje. Sudėtis pripildyta natūralių eterinių aliejų. Kremas maitina išsausėjusią odą ekologiška sudėtimi, o kvapas atskleidžia apelsinų ir levandų aromatus.

Gaivus, antibakterinis dezinfekcinio gelio kvapas - arbatmedis.

https://www.facebook.com/ekologiska.aura

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Priėmimas į gimnaziją
  • ELEKTRONINIS DIENYNAS
  • TĖVAMS
  • MOKINIAMS