Matematikos-ekonomikos savaitė

Kovo mėnesio 18-22 dienomis mokykloje vyko matematikos-ekonomikos savaitė. Mokyklos koridoriai ir kabinetai šurmuliavo nuo įvairiausių renginių. Savaitė prasidėjo mokinių piešinių, kūrybinių darbų, matematinių laikraštukų ir plakatų paroda. Antradienį IC klasės mokiniai mokyklos bendruomenei pristatė miesto jaunųjų matematikų kūrybinių darbų konkurso darbus tema „Skaičių magija“. Kauno mieste 9-10 klasių grupėje nugalėtojomis tapo IC klasės mokinės Giedrė Ratkevičiūtė ir Simona Šileikaitė.

             Pertraukų metu vyko konkursas „Skaičiaus π rašymas mintinai“. Nugalėjo IC klasės mokiniai Ieva Semėnaitė ir Matas Mozūras. Po pamokų daugelį sudomino dar vienas renginys – „Gyvųjų šaškių“ konkursas, kur rungėsi mūsų gimnazistai su mokiniais iš Tado Ivanausko vidurinės mokyklos. Konkursą laimėjo svečiai. Trečiadienį mokykloje šurmuliavo mokinių mokomosios bendrovės „Olann‘a“ gaminių paroda - mugė. Visi galėjo ne tik pasigrožėti mokinių darbais iš vilnos, bet ir jų įsigyti. Po pamokų mokiniai dalyvavo kryžiažodžių sprendimo, komandinio uždavinių ir sudoku sprendimo konkursuose. Kryžiažodžių konkurse nugalėjo Rūta Karaliūnaitė iš IA klasės ir Erika Urbonaitė iš IC klasės. Komandinio uždavinių sprendimo konkurse nenugalimi buvo 6a klasės mokiniai, o sudoku konkursą laimėjo Eglė Katilauskaitė iš IE klasės ir Gustas Bardauskas iš 6b klasės. Ketvirtadienį net 50 mokinių dalyvavo Tarptautiniame „Kengūros“ konkurse. O savaitę vainikavo nugalėtojų apdovanojimai .

         Visus nugalėtojus ir dalyvius sveikiname šauniai pasirodžius matematikos ir ekonomikos savaitės renginiuose ir tikimės, kad ši savaitė taps tradicinė.

Matematikos ir ekonomikos metodinės grupės pirmininkė mokytoja Jovita Vainauskienė

 Rengininio akimirkos:

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į gimnaziją
  • ELEKTRONINIS DIENYNAS
  • TĖVAMS
  • MOKINIAMS