Ekskursija į Varšuvą

Balandžio 22 d. 3 val. nakties nuo mokyklos pajudėjo autobusas vežantis 45 gimnazijos moksleivius į Varšuvą, į Koperniko mokslo centrą. Šiame centre mokiniai fizikos, biologijos ir chemijos laboratorijose per 1,5 val. atliko įvairius bandymus. Tai iš tikrųjų buvo įdomu! Patiems pasijusti mokslininkais tyrėjais. Šį technologijų muziejų geriausia būtų vadinti laboratorija. Čia nėra jokių gidų ar popierinių informacinių bukletų, kuriuose būtų pasakojama istorija. Prie kiekvieno eksponato kaba tik instrukcija. Pažinti jį privalėjome patys – liesdami, klausydami, ragaudami ar žiūrėdami.

Ten galėjome gauti savo atvaizdą po paties pasidarytos virtualios plastinės operacijos arba, pavyzdžiui, sužinoti ar tavo reakcija tokia pat greita, kaip Pietų Amerikoje gyvenančios salamandros, kuri medžioja liežuviu ir sugeba jį iškišti 50 kartų greičiau nei trunka akies mirktelėjimas.

Muziejuje išbandėme grojimą įvairiais muzikos instrumentais. Nereikia kelerius metus sėdėti muzikos mokyklos suole ar repetuoti namuose. Čia tai taps įmanoma per keletą minučių. Trakim, būgnai gros pagal jūsų širdies ritmą, tereikia abiem rankomis sugriebti prie šio instrumento esančias rankenėles, o vienas seniausių pasaulyje muzikos instrumentų – arfa, stovės be stygų, mat vietoje jų bus nematomi lazeriniai spinduliai.

Buvo tiesiog labai įdomu. Dėkojame mokyklos direktoriui už suteiktą galimybę išvykti į šią ekskursiją, mokytojams organizavusiems ir lydintiems mus ekskursijos metu.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į gimnaziją
  • ELEKTRONINIS DIENYNAS
  • TĖVAMS
  • MOKINIAMS