Mokinių susitikimas su Šilainių bendruomenės pareigūne Reda Antanavičiūte „Mokinių teisinė atsakomybė“

Įstatymų ir kitų teisės aktų nežinojimas nuo administracinės atsakomybės neatleidžia. Mes turime ne tik žinoti, kaip nedera elgtis, bet ir suprasti – kodėl.

Spalio 26 d. I-E klasės mokiniai susitiko su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viešosios tvarkos valdybos bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus specialiste Reda Antanavičiūte. Mokiniai buvo ypatingai aktyvūs ir domėjosi teisine atsakomybe už nusikalstamas veikas. Pareigūnė jiems papasakojo apie būtinąją gintį, į kurią asmuo turi teisę. Šia teise galima naudotis neatsižvelgiant į tai, ar galėjo išvengti kėsinimosi į asmens teisėtus interesus ar kreiptis pagalbos į teisėsaugos institucijas. Tačiau tai nereiškia, jog asmuo gintis gali bet kokiomis priemonėmis, nes nepagrįsta gynyba gali peraugti ir į puolimą – žalos padarymą be pagrindo. Buvo akcentuota, kad nepavyks „prisidengti“ būtinąja gintimi, norint susidoroti su arba kitaip atkeršyti. Tai būtų akivaizdumo reikalavimo nesilaikymas ir neatitiktų būtinosios ginties reikalavimų.

Bendruomenės pareigūnė priminė, jog už nepilnamečių nuo 14 iki 16 metų padarytas veikas administracinėn atsakomybėn traukiami tėvai arba globėjai (rūpintojai), tačiau administracinė atsakomybė yra taikoma ir asmenims nuo 16 metų. Mokiniams buvo primintos viešosios tvarkos taisykles, kurių laikymasis svarbus, kad jaustumėmės saugūs.

Primename: nei gimnazijoje, nei jos teritorijoje negalima nei ne tik vartoti, bet ir turėti tabako, energetinių gėrimų, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į gimnaziją
  • ELEKTRONINIS DIENYNAS
  • TĖVAMS
  • MOKINIAMS