Prevencinis renginys apie Lietuvos probacijos tarnybos veiklą

  • Paskelbė : Giedrė Motejūnienė
  • Paskelbta: 2023-05-22
  • Kategorija: Darome kitaip!

Gegužės 11 d. I kl. mokiniai buvo supažindinti su Lietuvos probacijos tarnybos veikla, išskiriant mediacijos paslaugą probacijos tarnyboje, mediacijos taikymo naudą kasdieniniame gyvenime, taip pat plečiamas mokinių teisingas požiūris į subjektyvų savo elgesį, gebėjimas objektyviai vertinti kito (ne)teisingą elgesį bei veiksmus.

Tikime, kad po šio renginio mokinių teisinis sąmoningumas buvo sustiprintas. Taip pat buvo siekiama suformuoti asmenybės atsparumą aplinkos įtakai bei diegti supratimą, kad bet koks netinkamas veiksmas turi didelę riziką sukelti negrįžtamas pasekmes, dėl kurių grįžti ,,į normalų gyvenimą“ prireikia daug laiko, pastangų ir valios, o kartais net ir neįmanoma.

Susitikimo metu savo gyvenimo istorija pasidalino vienas iš Lietuvos probacijos tarnybos klientų, kuris šiuo metu yra naujo gyvenimo kelyje, pakeitęs savo įpročius, vertybinį supratimą ir gyvenimo būdą.

Štai keletas mokinių relfeksijų apie šį renginį: 

Prevencinio renginio metu probacijos tarnyba mus supažindino su probacija ir mediacija, klausėme buvusio kalinio Dovydo gyvenimo istorijos. Probacijos tarnyba skatino rinktis šviesų gyvenimo kelią, aptarė, kas veda žmogų prie netinkamų veiksmų ir kaip jų vengti. Mokinius sužavėjo Dovydo pasakojimas apie jo sunkią vaikystę, padarytas klaidas, dėl kurių atsidūrė kalėjime. Buvo įdomu, kaip jis rado būdą išlipti iš gyvenimo duobės. Upė K., ID kl. mok.

Renginys labai patiko. Labiausiai sukrėtė, kaip žmogus pasakojo apie savo gyvenimą, kaip atsidūrė kalėjime ir ko nedaryti, kad ten nepapultum. Sužinojau, ką daro mediatorius, kaip žmonės gyvena kalėjimuose, kokie kamerų dydžiai. Tikrai nenorėčiau papulti į kalėjimą. Nusižengti neplanuoju, nebent tai būtų gynyba. Nojus B., I D kl. mok.

Paskaita man leido suprasti, jog ir blogų dalykų padarę žmonės gali būti geri, jei tik jiems suteiksi pagalbos. Reikia mokėti pasakyti NE, kad gyvenime nepadarytum didelių klaidų. I C kl. mok.

Išgirdę Dovydo istoriją, supratome ir pasimokėme, kad nusikaltimai nėra gyvenimo išeitis, priešingai, jie suklaidina mus ir pasitikėjimą savimi. I C kl. mok.

Šiandienos paskaitoje supratau, kad privalu išmokti sakyti NE ir mokėti atsispirti kitų netinkamai įtakai. I C kl. mok.

Paskaita apie probaciją man patiko. Joje pasakojo, kad visi esame asmenybės. Asmenybė formuojasi nuo mažų dienų, daro įtaką tėvai, globėjai, draugai. Sužinojau apie mediaciją, kuri padeda spręsti konfliktus. I C kl. mok.

Paskaita buvo labai naudinga. Buvusio kalinio istorija vertė susimąstyti apie savo gyvenimo pasirinkimus. Buvo vertinga sužinoti apie pasekmes, kurios gali nutikti, jei darysime neteisingus sprendimus. I C kl. mok.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į gimnaziją
  • ELEKTRONINIS DIENYNAS
  • TĖVAMS
  • MOKINIAMS