Projektas „Aukštosios kultūros impulsai mokykloms”

 

Gimnazija dalyvauja projekte „Aukštosios kultūros impulsai mokykloms” (AKIM), VP1-2.2-ŠMM-10-V-02-005, projektas finansuojamas Europos socialinio fondo pagal Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 2 prioriteto „Mokymasis visą gyvenimą“ priemonę VP1-2.2-ŠMM-10-V „Neformaliojo švietimo paslaugų plėtra.

 

 

Vasario 5 d. gimnazijoje įvyko susitikimas su Lietuvos animacinio kino režisieriumi, dailininku, scenaristu Ilja Bereznicku. Svečias pradėjo projekto „Aukštosios kultūros impulsai mokykloms“ (AKIM) meno kūrėjų susitikimų su moksleiviais ciklą.

Ilja Bereznickas papasakojo II CU klasės moksleiviams apie animacinių filmų kūrimo subtilybes, pristatė savo ir kolegų sukurtus animacinius filmus, atsakė į moksleivius dominusius klausimus.

 

 

Tęsdamas ,,Aukštosios kultūros impulsai mokyklai“ pamokų moksleiviams ciklą, vasario 11 d.

Jono Basanavičiaus gimnazijoje viešėjo Lietuvos  meno kūrėjų asociacijos narys, fotografas, žurnalistas, dailininkas  Zinas Jonas Kazėnas (Zika – fotomenininko pseudonimas).

Z.J. Kazėnas rodė mokiniams Lietuvos Nepriklausomybės atgavimo dokumentinę medžiagą ,kai kurių savo parodų pristatymus, papasakojo moksleiviams apie fotožurnalisto darbą. Moksleiviai netradicinės pamokos metu, piešė, filmavo diskutavo. Svečias atvežė mokiniams dovanų: meninių autorinių darbų, leidinių žmogaus teisių klausimais, projekto organizatorių dovanėlių.

 

 

Vasario 25 dieną gimnazijoje lankėsi Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas poetas, vertėjas Vladas Braziūnas. III A klasės gimnazistai nuoširdžiai bendravo su svečiu,  susipažino su jo kūrybine veikla, kuri išties labai įdomi: eilėraščiai, rašyti gimtąja tarme, lyrikos vertimai iš prancūzų, latvių, lenkų, bulgarų kalbų, netgi lietuvių poetų kūrybos vertimai į hebrajų kalbą.

Pasak poeto, kiekvienas domisi skirtinga literatūra, tačiau skaitydamas eilėraščius žmogus turėtų išgirsti savo sielos virpesius ir poezijos muziką.

 

 

Kovo 14 dieną gimnazijoje lankėsi architektas Kęstutis Kisielius. Svečias bendravo su II-III gimnazijos klasių moksleiviais tema ,,Kas yra architektūra ir ko iš jos galimą tikėtis“. Architektas pristatė save, papasakojo moksleiviams apie architektūros stilius ir jų pradininkus, išsamiai pristatė modernizmo stilių ir jo atmainas architektūroje, atsakė į moksleivių klausimus.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Priėmimas į gimnaziją
  • ELEKTRONINIS DIENYNAS
  • TĖVAMS
  • MOKINIAMS