Partnerių iš Sicilijos VERONA mokyklos vizitas gimnazijoje

Savaitė gimnazijoje pasižymėjo ne tik intensyvia mokymosi veikla, bet ir ypatingu kultūrinių mainų su mokytojais ir mokiniais iš Sicilijos, kurie mums tapo ne tik svečiais, bet ir tikrais draugais.

Savo vizitu jie turėjo galimybę įsigilinti į šalies švietimo sistemą, susipažinti su mokytojų ir mokinių kasdienybe, o svarbiausia - patirti lietuvišką šilumą ir svetingumą. Vizito metu buvo įvertinti ne tik švietimo sistemų panašumai, bet ir skirtumai, leidžiantys abiem šalims dalintis gerąja patirtimi ir plėtoti pažinčių tinklą.

Mokytojai iš Sicilijos aktyviai dalyvavo mūsų pamokose, dalijosi savo metodais ir patirtimi. Bendrai organizuotas anglų kalbos užsiėmimas tapo ne tik mokymosi, bet ir kalbų mainų platforma, kuri padėjo abiejoms pusėms tobulinti kalbines žinias ir suprasti skirtingas mokymosi tradicijas.

Įdomios akimirkos buvo dalinimasis kulinarijos patirtimi. Siciliečiai ragavo tradicinių lietuviškų cepelinų, o mes - jų vietinių delikatesų. Tai ne tik suteikė galimybę ragauti skirtingų kultūrų skonius, bet ir prisidėjo prie draugystės stiprinimo.

Savaitė buvo įvairiapusė ne tik mokykliniu, bet ir kultūriniu aspektu. Dalyvavome gimnazijos verslumo mugėje, kur gausybė idėjų ir inovacijų leido pamatyti, kaip skirtingose šalyse ugdomos verslo kompetencijos.

Be to, kartu su siciliečiais lankėme artdeco muziejų, kuriame susidūrėme su architektūros, meno ir dizaino šedevrais. Tai ne tik praturtino mūsų estetinį suvokimą, bet ir sukūrė bendrą temą tolimesniam diskursui.

Vizito kulminacija buvo dalyvavimas švietimo konferencijoje ir sertifikatų įteikimo ceremonija. Mokytojai iš Sicilijos dalinosi savo profesionaliomis įžvalgomis, tuo skatinant visų dalyvių aktyvų dalyvavimą ir kritinį mąstymą.

Vizito pabaigoje, siekdami suteikti savo draugams autentišką Lietuvos patirtį, suorganizavome sertifikatų įteikimą gamtos oazoje prie ežero ir šilto laužo. Tai buvo ne tik sveikinimas su pasiektomis sėkmėmis, bet ir ypatingas akcentas mūsų gamtos grožiui ir draugystei.

Siciliečiai išvyko ne tik su gausybe įspūdžių ir įgyta patirtimi, bet ir su užsimezgusia gražia draugyste . Tarptautiniai projektai ne tik stiprina mūsų bendradarbiavimą, bet ir skatina kultūrinį įvairovės supratimą bei abipusės pagarbos bei draugystės dvasią.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į gimnaziją
  • ELEKTRONINIS DIENYNAS
  • TĖVAMS
  • MOKINIAMS