Konferencija „STEM efektyviai ir praktiškai“

Kauno švietimo bendruomenė tobulino mokymo procesus: išbandė dirbtinį intelektą ir sužaidybintus mokymosi metodus 
Kauno menininkų namai lapkričio 8 iki 10 dienomis tapo įkvepiančia švietimo bendruomenės susitikimo vieta, čia vyko Kauno Jono Basanavičiaus gimnazijos organizuojama konferencija „STEM efektyviai ir praktiškai“.


Švietimo srities ekspertai, mokytojai ir visi, kuriems mokymosi procese svarbu inovacijos ir naujovės susitiko aptarti ir pasidalinti gerąja praktika, kaip efektyviau įtraukti STEM (gamtos mokslus, technologiją, inžineriją ir matematiką) į mokymosi procesą. 


Lektorių pranešimuose buvo akcentuojama STEM disciplinų integracija mokymo procese, sužaidybinimo metodai, kūrybiškumo ir motyvacijos skatinimas. Didelis dėmesys skirtas, kaip į mokymosi procesą įtraukti specifinių poreikių vaikus bei jų tėvus, dalinamasi sėkmės istorijomis.  Mokytojai turėjo galimybę susipažinti su šiuo metu į mūsų gyvenimą sparčiai kelią besiskinančiu dirbtiniu intelektu ir kurti sužaidybintus mokymosi metodus, pamokų planus.


„Džiaugiuosi dalyvavusi Jūsų mokyklos organizuotoje konferencijoje. Renginys buvo labai įdomus, laikas visiškai neprailgo. Džiugina tai, jog pranešimai buvo ne ,,sausa“ teorija, o pateiktos praktinės įžvalgos, kurios visiems yra aktualios ir naudingos. Pranešėjai dalijosi ne tik gražiąja darbo puse, bet kartu nevengė aptarti, padiskutuoti apie sunkumus, iškylančius taikant STEM metodą savo kasdieniame darbe. Tikiuosi, kad konferencijoje išsakytos mintys padrąsins ir kitas mokyklas dalyvauti tarptautiniuose projektuose ir nebijoti išbandyti šį įvairių mokomųjų dalykų integracijos būdą“, – teigė Kazio Griniaus progimnazijos mokytoja 
Dainora Žukauskienė 


Konferencijos metu švietimo bendruomenė susipažino su ERASMUS+ sukurta mobiliąja aplikacija ir mokomuoju gidu. Su šiomis mokymo priemonėmis nemokamai gali susipažinti visa švietimo bendruomenė čia. Ši konferencija paskatino mokytojus aktyviai keistis idėjomis ir kartu bendradarbiauti. 


Projektas, kuriame nemokamai dalyvavo Kauno švietinimo bendruomenės atstovai buvo finansuojamas ERASMUS+ lėšomis 2021-1-ES01-KA220-SCH-000031544 KA220 Strategic Partnership for School education cooperation partnerships in school education. 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į gimnaziją
  • ELEKTRONINIS DIENYNAS
  • TĖVAMS
  • MOKINIAMS