Tarptautinė paroda „DIDAKTIKA“

Vasario 17- 22 dienomis 10 gimnazijos mokytojų dalyvavo tarptautinėje parodoje - kongrese DIDAKTA. Tai pagrindinė Europoje švietimo ir mokymo įstaigų paroda, veikusi viename didžiausių Europoje parodų centre Kelne. Įspūdinga statistika: 800 dalyvių iš 15 šalių, sulaukta apie 100 000 lankytojų, žinoma, irgi iš įvairių šalių. Eksponuota naujausia pedagoginė ir mokslinė literatūra, didaktinės priemonės, vadovėliai, buvo vedami seminarai ir teminiai renginiai, prisistatė įvairių Europos švietimo ir mokymo įstaigų atstovai, gamintojai. Parodos ekspozicija buvo padalyta į 4 grupes:

   Vaikų darželiai ir lopšeliai: žaidimų erdvės koncepcija, įranga ir baldai, motorikos ir kalbinių įgūdžių lavinimas, priemonės ir literatūra, kvalifikacijos kėlimas, valdymas ir marketingas.

   Mokyklos ir aukštosios mokyklos: naujos mokymo medžiagos ir priemonės, švietimo politika, reformos, marketingas, finansavimas, kontrolė, metodika, didaktika, e-mokymasis.

   Profesinis lavinimas ir kvalifikuotų specialistų paruošimas: naujos profesinės galimybės, įranga, literatūra, mokymo priemonių gamintojai, europinės švietimo programos, elektrotechnika, automatizuotos technologijos, naujos mokymo priemonės ir metodai.

   Kvalifikacijos kėlimas ir konsultacijos: interaktyvios visuomenės informavimo priemonės ir technika, kvalifikacijos kėlimo koncepcija, standartai, paslaugos, mokymai, konferencinė technika.

   Gimnazijos mokytojai turėjo puikią progą susipažinti su Vokietijos (ir ne tik) švietimo situacija bei palyginti ją su Lietuvos.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į gimnaziją
  • ELEKTRONINIS DIENYNAS
  • TĖVAMS
  • MOKINIAMS